Kategórie
 
 
 
 
 
 

DAB DTron je nová rada elektronických ON/OFF ponorných čerpadiel určených pre posilňovanie tlaku

 

Autor: AQUAPUMPS.SK     Dátum: 26.02.2021     Čítanie na: 5 min.

Nové ponorné čerpadlá DTron zaručujú výhody pre inštalatérov aj koncových užívateľov a vďaka technickej a technologickej vyspelosti DAB im pomáhajú šetriť miesto, energiu, čas i peniaze. Významný, nepretržitý a rýchly vývoj je možný iba počúvaním a reagovaním na spätnú väzbu od najlepších odborníkov na trhu: Vás.

Na základe týchto skúseností navrhol DAB nové modely čerpadiel rady DTron, ktoré sú odolné voči vonkajším vplyvom a zároveň riešia problém s akým sa stretli v Austrálii. Vďaka tomu sú produkty DAB ešte bezpečnejšie vo všetkých geografických oblastiach sveta. DAB D TRON 2 a D TRON 3 sa zrodili z túžby po vytvorení rady čerpadiel, ktorá by bola jednoduchá ale extrémne účinná. Technologicky vyspelá, ale s jednoduchým používaním. Spoľahlivá a vysoko účinná v rozličných aplikáciách, tiež vďaka rade chytrého príslušenstva. 

DAB DTRON je rada 7” elektronických ponorných čerpadiel s viacerými obežnými kolesami. Sú určené k čerpaniu čistej vody zo studní, jímok a nádrží. Možné použitie pri kompletnom i čiastočnom ponorení, alebo pri čerpaní na povrchu (s vhodným príslušenstvom). Sú vhodné pre použitie v domácom sektore k zvyšovaniu tlaku, opätovnému využitiu dažďovej vody a pri zavlažovaní. Celé čerpadlo má stupeň krytia IP68. Kompaktné ponorné jednofázové čerpadlo s priemerom 185 mm s integrovanou tlakovou nádobou a elektronikou (v závislosti od typu čerpadla). Čerpadlo sa pri odbere automaticky spúšťa po ukončení odberu sa vypína, je chránené proti chodu na sucho a zvýšenému počtu spúšťaní.

Expanzná nádoba zlepšuje vzduchotesnosť systému, zamedzuje zbytočnému spínaniu, poskytuje ochranu pred vodnými rázmi a predlžuje tak životnosť čerpadla. Vďaka tomuto integrovanému komponentu je zaistená rýchlejšia inštalácia.  NFC (Near Field Communication) umožňuje použitie čerpadiel s plavákovými spínačmi a sledovaním hladiny vody bez potreby pripojovania ďalších káblov. Toto príslušenstvo môže byť pripojené a nevyžadujú teda demontáž tela čerpadla. To všetko zaisťuje rýchlosť a spoľahlivosť.

Technológia PLC (Power Line Communication) umožňuje použitie elektronického ovládacieho zariadenia Com Box bez fyzického prepojenia s čerpadlom iba prostredníctvom napájacieho kábla. Odvzdušňovací ventil umožňuje nasávanie okamžite po uvedení do prevádzky a neustále zaručuje správnu prevádzku čerpadla.

S príslušenstvom DOC 68 a certifikovaným stupňom krytia IP68 môže byť DTron čerpadlo inštalované aj mimo vody a použité teda ako klasické posilňovacie čerpadlo. Modulárne komponenty čerpadla uľahčujú vykonávanie údržby. Komponenty môžu byť demontované, opravené a jednotlivo nahradené, čo zjednodušuje riešenie prípadných problémov a znižuje náklady na servisné práce.

Com Box umožňuje upraviť nastavenie tlaku čerpadla a zobraziť všetky alarmy. Nie je nutné vykonávať priame prepojenie s čerpadlom (PLC). ComBox umožňuje nastavenie vypínacieho a zapínacieho tlaku a zobrazuje prípadne alarmy ak nieje niečo s čerpadlom v poriadku. Ochrana ANTI-BURPING chráni čerpadlo pred zbytočnými štartmi v prípade bublania vody. Ochrana ANTI-LEAKEAGE chráni v prípade úniku vody v systéme. 

DConnect Box 2 umožňuje prístup do cloudového servisného riešenia DAB. S novou aplikáciou môžete ovládať a sledovať tlak v systéme, alarmy a zvyškový objem vody v nádrži priamo vo Vašom inteligentnom telefóne alebo tablete, kedykoľvek a odkiaľkoľvek! DTron 3 je teda prvé ponorné čerpadlo s displejom :-)

Telo čerpadiel z technopolyméru odolné voči korózií a oxidácií. Integrovaná spätná klapka. Integrovaný filter mechanických nečistôt. Na tele čerpadiel je umiestnený odvzdušňovací ventil zlepšujúci sanie pri prvotnom spustení alebo v prípade vypúšťania nádrže/jímky. Rukoväť na prenášanie čerpadiel je z technopolyméru. Súčastou čerpadiel je expanzná nádoba objemu 0,04 litra, ktorá ma zabrániť opakovanému spúšťaniu čerpadla v prípade malých únikov vody a pohlcuje taktiež vodné rázy. Integrovaná expanzná nádoba nevyžaduje žiadnu údržbu či kontrolu tlaku vzduchu. Prepojenie medzi tromi obežnými kolesami z technopolyméru, plávajúcim krúžkom a vyrovnávajúcim krúžkom z nerezovej ocele znižuje opotrebenie hydraulických komponentov.

Vodou chladený asynchronný ponorný motor. Hydraulická časť hriadeľa motora je vyrobená z nerezovej ocele AISI 303. Dvojitá mechanická upchávka v olejovej komore zaisťuje vodotesnosť čerpadla. Kondenzátor a integrovaný motor proti nadmernému prehrievaniu slúži ako tepelná ochrana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia
Potrebujete poradiť?Potrebujete poradiť?